Hírek

2017. február 26., 19:02Kutyaápolás otthon

Kutyaápolás otthon

A kutyusok otthoni ápolása 2 kozmetika között rendkívül fontos.A kozmetikus 2-3 havonta látja Őkelmét és ha addig otthon nem ápolják megfelelően pl a hosszú szőrt ,akkor addigra az annyira becsomósodhat,hogy a bontás különösen kellemetlen beavatkozássá válik vagy   sokszor csak a rövidre nyírás marad megoldásnak.

A megfelelő eszközök kiválasztása nagy hangsúlyt kap.Figyelembe kell venni a kutyus szőrzetét,méretét.

A fésülést a kutyus hátán kezdjük,majd az oldalán folytatjuk,aztán a mellkas,hónalj,fartájék  következik.Végül a lábak következzenek.Ne felületesen végezzük ,mert akkor a csomók ottmaradnak.Természetesen végig dícsérjük mindeközben.

Tapasztalatom,hogy szeretnek kedvenceink "hisztizni"azért,hogy elérjék céljukat,mellyel elkerülik ezt a procedúrát,de ne dőljünk be a trükköknek :) Maradjunk következetesek és határozottak.Én szoktam javasolni,hogy ne a földön végezzük mindezt,mert ott könnyű a szökés :),inkább rakjuk fel pl mosógép tetejére,asztalra...

Rövid szőrű kutyáknál is fontos a kefélés,furminátor használata,mert vedlenek,így tele a lakás a rövid,apró lehullott szőrrel.

Sok fajtának érzékeny a szeme,füle.Érdemes napi szinten odafigyelni erre is.Kaphatók szem és fültisztító folyadékok.Körömvágást viszont  mindig bízzuk szakemberre!

 Fürdetni milyen gyakran kell a kutyust ? Ez gyakori kérdés az üzletemben.

Én azt szoktam ajánlani,hogy elég amikor  jön hozzám  2-3 havonta a kozmetikába.Kivétel ez alól természetesen, ha bármi különleges okot szolgáltat rá,pl belefetreng valamibe vagy a séta alkalmával erősen beszennyeződik. Ehhez  kutyasampont használjunk minden esetben és szárítsuk is meg.

Ha időben elkezdjük és rendszeresen ápoljuk kedvencünket otthon is, Ő is megszokja és a kozmetikában is jobban tűri el a "kötelező" szépítkezést :)

 


« Vissza az előző oldalra!

Kis Kedvenc Kutyakozmetika - Magyar