Hírek

2019. március 02., 14:45A kutyák személyisége,lelke

Itt most nem egy tudományos cikket fogtok olvasni,hanem,az én személyes tapasztalataimból párat kiemelve az elmúlt 20 évből.

Egyszer nagyon megdöbbentem,mikor a lányom azzal jött haza hogy egy felnött azt mondta neki,hogy a kutyák nem tudnak szeretni ,nincsenek érzéseik.Ezt máskor ,mástól is hallottam már sajnos.Hatalmas felkiáltójellel cáfolom meg,mert ez NEM IGAZ!

Az állatok mindenféle érzelemre képesek.PL örömre,bánatra,boldogságra,ijedtségre,félelemre,gyászra...Nap mint nap tapasztalom.

Első kutyám Mandy ,16 évig volt velem.Kisfia Harvey 14 évig élt.Köztük egy csodálatos anya-fia kapcsolat volt Mandym haláláig.Én csak kivülről csodálhattam sokszor az ő kettejük kis világát.Mandy a halála előtt közvetlenül  a kisfiától búcsúzott el utoljára,mellébújt és megpuszilta.Miután itthagyott bennünket Harvey 6 napig nem evett,nagyon megviselte.Soha többé nem volt olyan mint azelött.

Egy örökbefogadott idős kutyusom is volt,Alex,aki nagyon sok szenvedés után került hozzám.1 hónap kellett,hogy megbízzon bennem és elhigyje ,hogy itt nem bántják.

Mostani kiskutyám Beni hatalmas személyiség.Ő sajnos miután megszületett egy zacskóba  kukába tették testvéreivel együtt.Anyukája nem volt és nem tudom,hogy emiatt e de a mai napig cumizik egy plüsskutyus orrával :) 

Egész nap szeretget,bújik de emellett karakán,nagyszájú,bátor kiskutya.

Mindegyiknek más személyiség volt.Pont ez az egyik szépség a munkámban is.Megismerni a kis egyéniségüket,személyiségüket.

20 év hosszú idő.Rengeteg mindent tapasztaltam és láttam már.Ismerem a rezdüléseiket,tudom mikor félnek,mikor bánatosak,mikor mérgesek vagy mikor fáj valamilyük.De azt is  tudom ha boldogok és elégedettek .

Szeretek velük lenni.Azt hiszem erre mondják ,hogy a hobbid a munkád :)

Álljon itt az az idézet ami a kedvencem és mindent elmond :)

 
     "Ő a barátod, a társad, a testőröd, a kutyád.
      Te pedig az élete, a szerelme, a falkavezére vagy.
      A tied lesz és az is marad, hűséges lényként szívének utolsó dobbanásáig.
      Tartozol neki annyival, hogy méltónak találtass feltétlen szeretetére."

« Vissza az előző oldalra!

Kis Kedvenc Kutyakozmetika - Magyar